Moment-bloggen

Moment-bloggen

Æ, ø og å

MediaPosted by Sjur Anda Thu, April 30, 2009 18:35:55

www.sprakradet.no

Ganske ironisk, at organet for korrekt språk ikke kan skrives riktig når det handler om å være på nett. Eksemplene er mange på at de særnorske bokstavene ikke får plass når ulike organer og selskaper skal inn på verdensveven. Hva med alesund kommune, oslo bors eller osterhus. Foreløpig er det bare irriterende at de norske bokstavene ikke er med. Spørsmålet er hva som skjer når neste generasjon skal bruke disse våre kjære merkverdige tegn, som gjør de nordiske landene svært så spesielle?

Kommer det til å finnes rom for dette, eller vil de gradvis forsvinne etterhvert? Jeg tror nok at om 50 år er de borte og glemt. Det norske alfabetet blir nok et offer på globaliseringens alter. Dessverre.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Stian V. Thu, September 30, 2010 10:55:06

Vel, jeg er forsåvidt enig med deg Sjur, men på den andre side ikke og. De kan ha med Æ, Ø og Å i webnavnet, men det vil slå ut på utenlandske besøkende.. Som du sier er dette særnorske bokstaver, på verdensbasis i pc verden er norge en liten brikke, og å ha tastaturer etc med æ,ø,å på verdensbasis vil bare ikke komme til å skje, tror jeg. Så det er pr def. ikke noe hinder for www.språkrådet.no men de vil miste utenlandske besøkende ganske fort. Slik er det for andre selskaper som drives verden over også.. Men som sagt, jeg er enig og uenig :)